Türgis plahvatas taas pomm

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi linnas Izmiris toimunud plahvatuses sai vigastada üle kümne inimese.
Türgi linnas Izmiris toimunud plahvatuses sai vigastada üle kümne inimese. Foto: Reuters / Scanpix

Täna Türgi lääneosas asuvas Izmiris toimunud plahvatuses sai vigastada 13 inimest, kellest enamik olid politseinikud.


Türgi suuruselt kolmandas linnas toimunud plahvatuses said vigastada kaheksa politseinikku, kellest üks viibib kriitilises seisundis haiglas. Lisaks tekitas plahvatus vigastusi viiele sõdurile ja tsiviilisikule, vahendas Reuters.

Plahvatus toimus hetkel, kui politseinikke ja sõjaväelasi vedav auto möödus pargitud autost, mis plahvatas.

«Meie hinnangul põhjustas plahvatuse plastiline lõhkeaine, mis detoneeriti kaugjuhtimispuldi abil,» ütles Izmiri linnapea Cahit Kirac Anatolia uudisteagentuurile.

Plahvatus purustas lähedalasuvae autode ja majade aknaid. 

Ükski rühmitus pole plahvatuse eest veel vastutust endale võtnud, kuid meedia seostab hiljutisi plahvatusi Kurdi Tööpartei PKK äärmusvõitlejatega, kes lubasid maksta kätte sõjaväe korraldatud õhurünnakute eest naaberriigi Iraagi territooriumil.

Kurdide iseseisva riigi rajamise nimel võitlev PKK on keelustatud ja tunnistatud ka rahvusvahelisel tasandil terroristlikuks organisatsiooniks.

Tegemist oli sel nädalal juba teise rünnakuga Türgi korrakaitsjate vastu, sest teisipäeval sai Türgi lõunaosas asuvas Mersinis toimunud suitsiidirünnakus vigastada 12 politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles