Kaitsevägi palub teatada õppusealadelt leitud imitatsioonivahenditest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14-aastane Olev Korb leidis kodu lähedalt Lõuna-Eesti metsast Kevadtormi suurõppusest järele jäänud treeninggranaate, lõhkepakette ja paukpadruneid.
14-aastane Olev Korb leidis kodu lähedalt Lõuna-Eesti metsast Kevadtormi suurõppusest järele jäänud treeninggranaate, lõhkepakette ja paukpadruneid. Foto: Olev Korb

Kaitsevägi palub kõigil inimestel õppuse Kevadtorm aladel mitte puutuda ja koguda õppuse aladelt leitud imitatsioonivahendite kesti või lõhkemata imitatsioonivahendeid ning teavitada leiust koheselt päästeametit helistades telefonil 112 või kaitseväge helistades telefonil 717 1085.

Korrektsel kasutamisel ei ole imitatsioonivahendid ohtlikud, oskamatul käitlemisel võivad nad kasutajale viga teha, teatas kaitsevägi.

Kaitseväe sõnul korrastavad era- ja riigimaadel õppusi korraldades kaitseväelased õppuse ala kohe pärast lahingutegevuse lõppu ning samuti vaadatakse õppuse piirkond üle Kevadtormi viimasel päeval. «Siiski ei saa välistada, et mõned imitatsioonivahendite kestad ja kasutamata imitatsioonivahendid jäävad maastikule. Kuigi enamik ajateenijaid, reservväelasi, kaitseliitlasi ja liitlaste sõdureid suhtub oma ülesannetesse tõsiselt ning hoolib keskkonnast, ei ole välistatud, et keskkonda jääb piiratud kogus kaitseväe poolt kasutatud materjale.»

Kaitsevägi korraldas aasta suurima õppuse Kevadtorm sel aastal 5.-23. maini Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võrumaal. Põhiosa tegevusest toimus Valga maakonnas. Õppusel osales ligi 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ja liitlasriikide sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles