Politsei lõpetas Tamula järve uppumiste kriminaalasja

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekordne Pella paat sai kolmele mehele saatuslikuks. Päästeametnikud leidsid pooleldi vett täis paadi ja ankurdasid selle Tamula järvel.
Järjekordne Pella paat sai kolmele mehele saatuslikuks. Päästeametnikud leidsid pooleldi vett täis paadi ja ankurdasid selle Tamula järvel. Foto: Kristjan Teedema

Politsei lõpetas prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, mille eesmärk oli välja uurida aprillis kolme mehe Tamula järve uppumise asjaolud.

Kuna kogutud tõendid kinnitasid, et tegemist on õnnetusjuhtumiga, lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.

Selle aasta 10. aprilli õhtul läksid kolm meest sõudepaadiga «Pella Mini» Tamula järvele kalavõrke välja võtma, kuid ei võtnud kaasa päästeveste. Ööseks nad tagasi ei tulnud.

Samal ööl leidsid päästjad otsingute käigus paadi, kummiku ja kalakasti. 12. aprillil leiti uppununa järvest ka kolm meest. Kaks meest paiknesid õnnetuspaigas, teineteisest kahe meetri kaugusel ja kolmas õnnetuspaigast 110 meetri kaugusel.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas Võru kriminaaltalitus kriminaalmenetlust.

Menetluse käigus selgitati välja, et kaks meest olid alkoholijoobes.

Määratud ekspertiisi tulemusel tuvastati, et kolme mehe surma põhjuseks on uppumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles