Võidusamba uue valguslahenduse tegija langetab hinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Peeter Langovits

Vabadussõja võidusamba uue valgustuslahenduse rajamise parimaks pakkujaks tunnistatud AS KH Energia-Konsult otsustas hea tahte märgina langetada oma pakkumise hinda samale tasemele algselt hanke võitjaks kuulutatud pakkumusega.

Juuni alguses tunnistati hanke parimaks pakkujaks 10,24 miljoni krooni suuruse pakkumisega AS Merko Ehitus ja Alter Electric OÜ ühispakkuminee, mis aga kõrvaldati hankemenetlusest, kuna ilmnes, et Alter Electricul esines menetluse käigus korduvalt maksuvõlg.

Seetõttu tunnistati parimaks pakkumuseks KH Energia-Konsulti 10,6 miljoni kroonine pakkumine. Eelmise nädalal lõpus otsustas KH Energia-Konsult hea tahte märgina langetada oma pakkumise hinda 300 000 krooni võrra 10,24 miljoni kroonini.

«Vabadussõja võidusammas on meie rahva vabaduse sümboliks ning me tahame, et monumendi valgustus saaks parima võimaliku lahenduse ilma, et riigil tekiks meie poolt läbi viidava hanke tõttu veel mingeid täiendavaid kulutusi,» ütles KH Energia-Konsult peadirektor Heino Harak.

Vabadussõja võidusamba projektijuhi, kaitseministeeriumi asekantsleri Martin Hurda sõnul algab lepingu sõlmimisega võidusamba valgustuse uuendamine, mis moodustab kõige olulisema osa teadaolevatest vaegtöödest. «Tänaseks tekkinud kindlus võimaldab valgustuse uuendamisega ajaliselt siduda ka teiste, monumendi juures ilmnenud väiksemate ehituslike probleemide lahendamise,» ütles Hurt.

Leping kaitseministeeriumi ja AS KH Energia-Konsult vahel sõlmitakse lähinädalatel. Vabadussõja võidusamba uue valgustuslahenduse rajamiseks kuluv summa kaetakse osaliselt firmalt Sans Souci kinni peetud 3,7 miljonist kroonist. Tööde teostamiseks vajamineva ülejäänud summa puhul esitab Kaitseministeerium lepingupartnerile põhjendatud osas nõude ning taotleb tehtavate kulutuste hüvitamist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles