«Donetski vabariigi» üks liidreid ei kinnita vaatlejate kinnipidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Borodai
Aleksandr Borodai Foto: SCANPIX

«Donetski vabariigi» isehakanud peaminister Aleksandr Borodai ütles eile, et Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) nelja kaduma läinud vaatleja asukoht on talle teadmata.

Neljapäeval ütles Slovjanski isehakanud «rahvalinnapea» Vjatšeslav Ponomarjov AP-le, et vaatlejad on separatistide käes ning nendega on kõik korras.

«Me ei tea, kus nad on, me otsime neid,» ütles Borodai. Ta lisas, et Slovjanski «linnapeal» on kalduvus laskuda liialdustesse.

Esmaspäeva õhtul läksid Donetski oblastis kaduma neli OSCE vaatlejat Eestist, Šveitsist, Taanist ja Türgist. Ukraina välisministeeriumi teatel on nad separatistide käes.

«Ma pöördusin OSCE missiooni poole hoiatamaks neid, et nende inimesed ei peaks tuleval nädalal meie kontrolli all olevatele aladele tulema. Aga nemad otsustasid sellest hoolimata tulla,» seletas nn rahvalinnapea.

«Me selgitame välja, kes nad on, kuhu nad olid teel ja mis põhjusel ning laseme nad seejärel vabaks,» vahendas Interfax Ponomarjovi sõnu.

Hiljem ütles Ponomarjov Vene uudisteagentuurile RIA Novosti, et vaatlejaid hoitakse Donetskist idas Makiivka linnas.

OSCE erivaatlusmissioonil on Ukrainas ligi 280 relvastamata vaatlejat. Nende ülesanne on kohtuda kohalike ja riigivõimudega, aga ka erinevate rahvuste, usuorganisatsioonide ja vabaühenduste esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles