Separatistid: Luganskis pääsesid vabaks neli OSCE vaatlejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE missiooni auto Ukrainas.
OSCE missiooni auto Ukrainas. Foto: SCANPIX

Luganski oblasti omakaitseväelased lasid vabaks neli Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejat ega kavatse neid töö tegemisel takistada, kinnitas Interfaxile nn Rahvarinde kohalik liider Aleksei Tšmilenko.

«Kõnealune rühm peeti kinni eile ja toimetati Luganskisse, et kontrollida nende dokumente. Kui selgus, et nad on tõepoolest rahvusvahelise organisatsiooni esindajad ega tegele provokatsioonide organiseerimisega, otsustati edastada neile hoiatus, et nad edaspidi vastavate dokumentideta ja konvoita ringi ei sõidaks.»

Ta kinnitas, et praeguseks hetkeks on see OSCE neljaliikmeline rühm vabaduses.

OSCE teatas aga Facebookis ja Twitteris, et ei suuda endiselt saada ühendust Luganski oblastis Severodonetskis kinni võetud nelja vaatlejaga. Organisatsioonil kadus kontakt vaatlejatega eile kella 19 paiku.

Nn Kagurinde infojuht Sergei Vesselovski teatas täna hommikul, et Luganski oblastis peeti eile kinni neli eurooplast, kes oletatavalt kuulusid OSCE vaatlejate missiooni.

Siiani pole aga vabadusse pääsenud neli Donetski oblastis töötanud OSCE vaatlejat, kes võeti kinni juba 26. mail. Lisaks Eesti kodanikule kuulusid rühma Taani, Türgi ja Šveitsi vaatlejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles