Läti saatis Moskvale diplomaatilise noodi peakonsulaadi rünnaku eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlis Eihenbaums
Karlis Eihenbaums Foto: Peeter Langovits

Riia saatis Venemaale diplomaatilise noodi seoses rünnakuga Läti peakonsulaadile Peterburis, kus hoone pihta visati reedel põlevaid esemeid, ütles Läti välisministeeriumi pressiesindaja Kārlis Eihenbaums.

Läti välisministeerium väljendas kahetsust toimunu ning turvatöötajate suutmatuse üle seda takistada. Eihenbaumsi sõnul heidab reedeöine rünnak varju Vene julgeolekujõududele.

Samas eitab Läti välisministeerium teateid, nagu oleks peakonsulaadi pihta visatud Nõukogude Liidu lipp.

Pressiesindaja sõnul tahtsid mõned inimesed selle rünnakuga oma meelsust väljendada. Hoone ise jäi terveks.

Vene pressi väitel ründasid opositsiooniühenduse Teine Venemaa aktivistid öösel vastu reedet Läti peakonsulaati tossupommide ja n-ö paugukatega.

Aktivistide põhiline nõue oli Läti kodanikust kommunistliku radikaali Beness Aijo vahi alt vabastamine. Ründajate sõnul süüdistavad Balti riigi võimud Aijot, kes taotleb Nõukogude Liidu võimu taaskehtestamist, Läti pseudoriigi sõltumatuse ohustamises.

Ajio saadeti Ukrainast välja pärast seda, kui ta üritas mai alguses sisenemiskeelust hoolimata kriisist haaratud riiki pääseda. Ta vahistati Riia lennujaama saabudes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles