RIA: viimastel aastatel pole e-teenustes innovatsiooni toimunud

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Simson
Margus Simson Foto: Erakogu

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) peadirektori asetäitja riigi infosüsteemi alal Margus Simson ütles täna RIA aastakonverentsil, et Eesti e-teenuseid tuleb konsolideerida ning muuta inimese jaoks mugavamaks.  

Simsoni sõnul ei saa inimene hea e-teenuse kasutamise kogemust mitte veebilehe kaunist kujundusest, vaid sellest, et e-teenuseid saab lihtsamalt ja mugavamalt kasutada. 

«Viimased seitse aastat on Eesti innovatsioon püsinud paigal. Uut murrangut e-teenustes pole toimunud, ja selleks hakkab aeg kätte jõudma,» lausus Simson. 

«Meil on saja keskkonna asemel vaja ühte - praeguse saja e-teenuse keskkonna asemel vajame terviklikku riigiportaali, mis on inimestele kättesaadav läbi seadmete, mida nad igapäevaselt kasutavad,» ütles Simson.

Tema hinnangul valmib uus eesti.ee tuleva aasta teises pooles. See saab olema värav nutiseadmetele. See koondab lihtsustatud kujul riigi e-teenuseid. Tema sõnul tähendab see väga palju mõtlemist teenuste arhitektuurile ning kasutajakogemuse parandamisele.

«Selle keskkonna loomine ja teenuste kasutamise hõlbustamine eeldab head ja sisulist koostööd nii riigiasutustelt kui eraettevõtetelt,» rääkis Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles