Rogozin: Venemaa kaitseks vajalikud seadmed tuleb toota kodumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaministri asetäitja Dmitri Rogozin.
Venemaa peaministri asetäitja Dmitri Rogozin. Foto: SCANPIX

Venemaa peaministri asetäitja Dmitri Rogozini sõnul tuleb valmistada kõik Venemaa kaitsetööstuse jaoks vajalikud seadmed Venemaal.

Tööstus- ja kaubandusministeerium töötas kaitseministeeriumi korraldusel välja plaani importimise asendamiseks ja esitleb seda 10. juunil, rääkis ta täna Volga föderaalringkonnas toimunud nõupidamisel.

Rogozini sõnul saab sellest plaanist peamine tegevuskava järgmiseks kaheks või kaheks ja pooleks aastaks, vahendas Vzgljad.

President Vladimir Putin rääkis mõni aeg tagasi vajadusest valmistada kõik, mida läheb vaja kaitsetööstuskompleksi jaoks, Venemaa territooriumil. Riik oli tohi selles vallas mitte kellestki sõltuda, lisas riigipea.

Rogozin ütles Volga föderaalringkonnas aset leidnud kohtumisel kaitsetööstuse ettevõtete juhtidega, et uutes majanduslikes- ja geopoliitilistes tingimustes on hädavajalik bürokraatlike mehhanismide, millega kõik on harjunud, maksimaalne lõhkumine, vahendas ITAR-TASS.

Tema selgituse järgi ei luba need mehhanismid Moskvas, Vene Föderatsiooni valitsusel ja sõjalis-tööstuskomisjonil tunnetada reaalseid probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles