Donetski lennujaama juures tapeti kuus separatisti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina väed
Ukraina väed Foto: SCANPIX

Venemeelsete separatistide juht Deniss Pušilin teatas, et Donetski lennujaama lähedal sai surma kuus võitlejat, kes olid väidetavalt üritanud esmaspäeval hukkunud kaaslaste laipu ära viia.

«Nad surid üritades lennujaama tagasi võtta ja meie poisid üritasid nende laipu ära tuua,» ütles Pušilin Reutersile, kuid ei kirjeldanud vahejuhtumit täpsemalt. Tema sõnul hukkusid separatistid eile päeval.

Ukraina väed said kontrolli lennujaama üle esmaspäeval ning tulevahetuses venemeelsetega hukkus vähemalt 50 separatisti.

Tulevahetus on Donetskis praeguseks vaibunud, kuid vastasseis lennujaama ümbruses püsib. Kiievi terrorismivastase operatsiooni esindaja teatas, et Ukraina väed lõid kaks separatistide rünnakut tagasi. Praegu pole selge, kas rünnakud olid vaid katsed laipu ära viia.

Donetski kesklinnas Lenini väljakul kogunes täna umbes 2000 inimest, kes kutsusid Venemaad appi Ukraina sõdurite eest kaitsma. Meeleavaldajad lehvitasid Vene lippe ning hüüdsid «Venemaa! Venemaa!». «Minu ainus eesmärk on viia Donbass Venemaa koosseisu,» ütles «Donetski vabariigi» isehakanud peaminister Aleksandr Borodai, viidates suuremale Ida-Ukraina regioonile, kus riigi rasketööstus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles