Ponomarjov: OSCE vaatleja lasti vabaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovjanski isehakanud meer Vjatšeslav Ponomarjov (sinises plussis).
Slovjanski isehakanud meer Vjatšeslav Ponomarjov (sinises plussis). Foto: SCANPIX

Nn Donetski rahvavabariigi võimud teatasid täna, et lasid vabaks eelmisel nädalal kinni peetud neli Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejat.

«Praeguse seisuga meil OSCE vaatlejaid pole. Kõik need, kes peeti kinni lõppeval nädalal, lasti vabaks,» väitis Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov Interfaxile.

OSCE pressiteenistus teatas Donetski oblastisse presidendivalimisi vaatlema sõitnud nelja kaastöötaja kadumisest 27. mail. Gruppi kuulusid Eesti, Šveitsi, Türgi ja Taani kodanikud.

Järgmisel päeval teatas Ukraina välisministeerium, vaatlejate kinnipidamisega on seotud venemeelsed separatistid.

Ponomarjov tuli reedel meedia ette ja teatas, et teab, kus kinnipeetud viibivad ja et nendega on kõik korras.

Lisaks grupile, kuhu kuulub Eesti kodanik koos oma kaaslastega, võtsid separatistid sel neljapäeval Luganskis kinni veel ühe neljaliikmelise OSCE vaatlejate rühma. Ka neid pole vabaks lastud.

Väiteid sellest, et ühe või teise grupi vaatlejad on lastud vabaks, liigub välismeedias peaaegu iga päev. Kuuldused sel nädalal kinni võetud missiooni liikmete vabastamistest on OSCE seni kõik ümber lükanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles