Snowden palus Brasiilialt asüüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Saladuskatte all Venemaal elav USA luureprogrammide lekitaja Edward Snowden esitas uuesti Brasiiliale varjupaigataotluse.

«Mulle meeldiks elada Brasiilias,» ütles Ühendriikides spioneerimises süüdistatav Snowden eile teleintervjuus Brasiilia telekanalile Globo, lisades, et ta on esitanud veel mitu asüülitaotlust, täpsustamata aga konkreetseid riike.

Brasiilia välisministeerium ei kinnitanud aga Snowdeni väidet. Seejuures keeldusid Brasiilia võimud mullu Snowdenile asüüli andmast, kuigi mees väljendas avalikus kirjas valmisolekut aidata Brasiilia valitsusel uurida Ühendriikide luuretegevust, kui talle antakse riigis poliitiline varjupaik

Snowdeni ajutine asüüliperiood Venemaal lõpeb tänavu augustis. Mullu esitas Snowden asüülipalve kümnetele riikidele, teiste seas ka Boliiviale, Venezuelale, Norrale, Kuubale, Šveitsile ja Hiinale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles