Lavrov: Ida-Ukraina vajab humanitaarabi koridore

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa välisminister Sergei Lavrov
Venemaa välisminister Sergei Lavrov Foto: Fadeichev Sergei/ITAR-TASS

Venemaa valmistub ÜRO Julgeolekunõukogus esitama Ukraina kriisi puudutava resolutsiooni kavandit, mis muuhulgas sisaldaks humanitaarabi koridoride loomist Ida-Ukrainasse.

Venemaa välisminister Sergei Lavrovi sõnul kinnitas lääs, et olukord Ukrainas muutub paremaks pärast 25. mai presidendivalimisi. «Tegelikult on kõik läinud just vastupidiselt,» sõnas Lavrov tehtud avalduses.

«Inimesed surevad iga päev. Rahumeelsed elanikud kannatavad aina rohkem – sõjaväge, õhujõude ja raskerelvi kasutatakse jätkuvalt nende vastu,» ütles Lavrov.

Venemaa soovib ÜRO Julgeolekunõukogus esitatava resolutsiooniga vägivalla ja sõjaliste operatsioondie lõpetamist Ida-Ukrainas. Lisaks soovitakse resolutsiooniga humanitaarabi koridoride loomist Ida-Ukrainasse.

Kiiev on varasemalt korduvalt öelnud, et terroritõrje operatsiooni ei lõpetata enne Venemaa toetatud separatistide mahasurumist.

ÜRO Julgeolekunõukogus on viis vetoõigusega alalist liiget: Venemaa, Hiina, USA, Prantsusmaa ja Suurbritannia.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles