Kaitseminister autasustas USA kaitseatašeed kõrgeima teenetemärgiga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser ja Ameerika Ühendriikide kaitseatašee kolonel Darren Smith täna kaitseministeeriumis.
Kaitseminister Sven Mikser ja Ameerika Ühendriikide kaitseatašee kolonel Darren Smith täna kaitseministeeriumis. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Sven Mikser autasustas täna ametist lahkuvat Ameerika Ühendriikide kaitseatašeed kolonel Darren Smithi kaitseministeeriumi esimese klassi teeneteristiga.

«Kolonel Smithi panus Eesti ja Ameerika Ühendriikide kaitsekoostöö arendamisse on olnud silmapaistev,» ütles kaitseminister täna pärast atašee lahkumisvisiiti kaitseministeeriumis. «Ukraina kriisi puhkemise järel on Ameerika Ühendriikide tegutsemine oma liitlaste abistamiseks olnud kiire ja otsustav ning kolonel Smith on selles kandnud tähtsat rolli.»

Kolonel Darren Smith asus kaitseatašeena ja Ameerika Ühendriikide saatkonna kaitsekoostöö kontori ülemana Eestis tööle 2011. aastal.

Tema töö võtab üle USA maaväe atašee Eestis kolonelleitnant Geoffrey Wright.

Kaitseministeeriumi esimese klassi teeneterist on ministeeriumi kõrgeim teenetemärk, millega autasustatakse erakordsete teenete eest Eesti kaitsmisse või riigikaitse ülesehitamisse ja kindlustamisse. Välismaalastest on selle varem saanud Ameerika Ühendriikide õhuväe staabiülem kindral Mark A. Welsh ja Ühendkuningriigi endine kaitseminister Liam Fox.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles