Liiklusõnnetustes on tänavu hukkunud üle kahe korra rohkem inimesi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eestis sai mais liiklusõnnetustes surma ja vigastada vähem inimesi kui aasta samal ajal, kuid viie kuu kokkuvõttes on liiklusõnnetustes tänavu surma saanud üle kahe korra rohkem inimesi kui mullu samal ajal.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel juhtus mais 122 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus viis ja sai vigastada 144 inimest. Mullu mais juhtus 126 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus kaheksa ja sai vigastada 157 inimest.

Tänavu viie kuuga on juhtunud kokku 472 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles on surma saanud 33 ja vigastada saanud 574 inimest. Mullu viie kuuga juhtus 451 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus 15 ja sai vigastada 571 inimest.

Joobes juhi süül on tänavu juhtunud 44 rasket liiklusõnnetust ehk täpselt sama palju kui aasta tagasi. Roolijoodiku süül on tänavu hukkunud kuus ja saanud vigastada 70 inimest. Mullu viie kuuga hukkus joobes juhi põhjustatud õnnetustes seitse ja sai vigastada 66 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak märkis, et maikuu liikluspildi paranemine ei pruugi terve aasta lõikes anda positiivset tulemust.

«Täna nelja tunni jooksul pidasid Põhja prefektuuri politseinikud Peterburi maanteel kinni kaheksa alkoholi tarvitanud sõidukijuhti. Nende hulgas oli kolm raskeveokijuhti ning üks puuetega inimesi transportinud bussijuht,» lausus Tänak.

Tema sõnul joonistuvad maikuu liiklusõnnetuste statistikast välja suvekuude peamised ohukohad.

«Kuu jooksul juhtus kokku 40  liiklusõnnetust, milles osales jalgrattur, mopeedi- või mootorrattajuht. Nendes suur osa toimusid ristmikel, kus vasakpöördel sõidukijuht anna teed vastu tulevale kaherattalisele. Samuti oli mitmeid juhtumeid, kus kaherattalise juht omaenda sõiduvea tõttu kukkus,» lausus Tänak.

Juunis on politsei tähelepanu all joobes juhtide avastamine ja liiklusest kõrvaldamisele, samuti sõidukiiruse valik ning turvavarustuse kasutamise nõuete täitmisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles