Meelis Lao: Eesti poliitikud tegelevad ajupesuga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Meelis Lao.
Ärimees Meelis Lao. Foto: Toomas Huik

Ärimehe Meelis Lao meelest tegelevad Eesti juhid ajupesuga, valetades pidevalt inimestele ning on võimul olles kaotanud reaalsusetaju.


«Ma reisin palju ja suhtlen paljude inimestega, loen eri maade ajalehti, aga kui ma saabun Eestisse, siis on mul tunne, nagu oleksin ma sattunud tagasi Nõukogude Liitu,» väitis ärimees Meelis Lao MK-Estonijas.

«Siis rääkis ainult kompartei ja ka nüüd räägib partei. On see siis reform või IRL ja sealjuures valetatakse süstemaatiliselt,» lisas ta. Lao hinnangul tegelevad Eesti poliitikud ajupesuga.

Eesti käitub nagu asuks ta Ladina-Ameerikas


«Kui ma vaatan meie võimulolijaid, siis on mul tunne, et nad on kaotanud reaalsusetaju. Nad ei näe ja ei mõista, mis toimub maailmas,» ütles ärimees.

Tema sõnul jääb Eesti poliitikute käitumist vaadates mulje, nagu ei asuks riik mitte Baltikumis ja Venemaa naabruses, vaid oleks Ladina-Ameerika riik, mille naabriks on USA. «Sest kõik, mida ütleb USA, on õige ja demokraatlik. Aga kõike Venemaa öeldut peetakse kohe valeks,» lisas ärimees.


Lao hinnangul on eriti naljakas see, et kui on vaja Venemaaga milleski kokkuleppida, siis tehakse seda läbi Washingtoni. «Kui sakslased ja prantslased soovitavad, et leppige Venemaaga kokku, te olete ju naabrid, siis meie omad raiuvad vastu - ei, me kuulame vaid seda, mida ütleb Ameerika,» väitis Lao. Tema sõnul saab igaüks, kes ütleb midagi Venemaa vastu, automaatselt Eesti sõbraks.


Ärimehe hinnangul on eestlased jäänud oma minevikku kinni, kuigi ammu oleks olnud aeg nö lehekülge pöörata. «Teises maailmasõjas sõdisid Venemaa ja Saksamaa, nüüd on Saksamaa Venemaa suurim partner. Elu läheb edasi. Isegi soomlastelt võeti kunagi Karjala ära, aga nüüd on riigil head suhted Venemaaga,» tõi ta näite ja lisas, et Venemaal müüakse poodides millegipärast Soome kaupu, aga mitte Eesti omi.


Peaminister Andrus Ansip läheb Lao hinnangul ajalukku, kui peaminister, kes laostas Eesti majanduse, kuigi riigist oleks ärimehe hinnangul võinud saada Loode-Venemaaga ärisuhteid säilitades Põhjamaade Luksemburg või Šveits.


Lao sõnul mõtlevad paljud nii, nagu tema, kuid neil pole võimalust oma arvamust välja öelda. «Mind ärritab see fakt, et meie valitsus võimendab rahvuslikku vaenu,» ütles ta. Tema sõnul teevad aga Eesti poliitikud kõik, et eestlaste ja venelaste vahel oleks rahvuslik vaen, sest siis on neil lihtsam valitseda.

«Aga meil oleks vaja ühineda, et meie hääl oleks kuulda, et arukad inimesed teeksid üheskoos poliitikat ja et kõigil oleks Eestis hea elada,» lisas ta.


Ärimehe arvates on kätte jõudnud aeg luua ühiskondlik organisatsioon, mis ühendaks eestlasi ja venelasi ning mida võetaks kuulda..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles