Cameron kohtub Normandia dessandi aastapäevapidustustel Putiniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja David Cameron
Vladimir Putin ja David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia peaminister David Cameron kohtub Venemaa presidendi Vladimir Putiniga selle nädala reedel Prantsusmaal Normandia dessandi 70. aastapäeva pidustustel.

Briti peaministri kantselei andmetel püüab Cameron Putinit mõjutada, et Venemaa annaks oma panuse Ukraina kriisi leevendamisse, edastab AFP.

Kohtumine toimib Cameroni algatusel. Briti võimuesindajate sõnul ei tähenda see kohtumine, et Ukraina kriisi tõttu Suurbritannia ja Venemaa suhete jahenemises toimuks kannapööre ja need normaliseeruksid.

Suurbritannia ja Venemaa suhetes tekkis kriis pärast seda, kui Briti prints Charles võrdles eravestluses Vladimir Putinit natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitleriga. See sai aga avalikuks.

Putin kohtub Prantsusmaal ka Prantsuse presidendi François Hollande´iga.

Normandia dessandi aastapäevapidustustel osaleb ka Ukraina uus president Petro Porošenko. Ta lootis Putiniga seal kohtuda, kuid Putini pressiesindaja sõnul ei ole Venemaa presidendil seda plaanis.

Alanud nädalal on mitu rahvusvahelise diplomaatia seisukohalt tähtsat üritust.

Lisaks 6. juunil Prantsusmaal Normandias tähistatavale dessandi aastapäevale tähistatakse Poolas 1989. aasta demokraatlike valimiste 25. aastapäeva.

Selle nädala neljapäeval on Brüsselis G-7 riikide tippkohtumine. Neil rahvusvahelistel üritustel osaleb ka USA president Barack Obama.

Täna kogunevad Brüsselisse kahepäevasele nõupidamisele NATO riikide kaitseministrid, kes arutavad Ukraina kriisi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles