Soome tuukrid avaldasid äsja leitud Saksa allveelaevast enneolematu video

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: YLE

Soome tuukrid avalikustasid ennenägematu video, kus on näha Esimese maailmasõja aegadest pärit hästisäilinud Saksa allveelaeva Soome lahe põhjas lebamas.

Nädala eest teatas Soome tuukriterühm Badewanne, et on leidnud Saksa U-26 allveelaeva, mis kadus pea saja aasta eest Soome lahes.

Allveelaev haihtus 1915. aastal augusti lõpus. Eelneval sügisel oli allveelaev Hanko lähedal põhja lasknud Vene ristleja Pallada. Ka selle vraki avastamise au kuulub Badewanne tuukritele.

Allveelaeva oma silmaga näinud tuuker Immi Wallin sõnas Soome rahvusringhäälingule YLE, et laev on uskumatult heas seisukorras. Eilses Face-booki postituses kirjeldas Badewanne sõidukit tõenäoliselt kõige paremini säilinud Esimese maailmasõja aegse Saksa allveelaevavrakina maailmas.

Badewanne kirjeldab end ise mittetulundusorganisatsioonina, mis koondab vabatahtlikke tuukreid, kes on 20 aasta jooksul dokumenteerinud Soome lahes laevavrakke. Rühma nimetus pärineb Teise maailmasõja ajast ja nii kutsuti saksa keeles madalat Soome lahte. Badewanne tähendab vanni.

Videot leitud allveelaevast saab vaadata siin!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles