Prantsusmaa, Suurbritannia ja Tšehhi saavad NATO küberkaitsekeskuse liikmeteks

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO küberkaitsekeskus.
NATO küberkaitsekeskus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinnas NATO küberkaitsekeskuses heisatakse täna ametlikul tseremoonial Prantsusmaa, Suurbritannia ja Tšehhi lipud, millega need riigid saavad ametlikult keskuse liikmeteks.

Prantsusmaa, Suurbritannia ja Tšehhi allkirjastasid NATO küberkaitsekoostöö keskusega liitumise leppe eelmisel nädalal, teatas NATO küberkaitsekoostöö keskus.

Täna toimuval tseremoonial heisatakse keskuse juures ka Austria lipp. Austria liitus keskusega kui NATO-väline partner mõne nädala eest.

Küberkaitsekeskuse direktor kolonel Artur Suzik märkis, et  koos nende riikidega on keskuse tööst osa võtmas pool allianssi, mis näitab keskuse olulisust NATO-le ja tema liikmesriikidele.

Liitumisprotsess on käimas ka Kreeka ja Türgiga. Lisaks on Soomel soov saada sarnaselt Austriaga keskuse NATO-väline partneriks.

«Huvi keskuse vastu on pidevalt kasvanud nagu ka meile usaldatavad ülesanded. See, et keskuses on nüüd veel neli riiki, kes meie töösse panustavad, aitab loodetavasti kasvava nõudlusega toime tulla,» märkis kolonel Suzik. Kõik keskusega liituvad riigid on juba oma eksperdid Tallinnasse tööle suunanud.

Liputseremoonia toimub keskuse territooriumil täna kell 17 kui Austria, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Tšehhi lipud heisatakse Eesti, Saksamaa, Ungari, Itaalia, Läti, Leedu, Hollandi, Poola, Slovakkia, Hispaania ja Ameerika Ühendriikide lippude kõrvale.

NATO küberkaitsekoostöö keskus on Tallinnas asun rahvusvaheline sõjaline organisatsioon, mis keskendub küberkaitsealastele uurimustöödele ja väljaõppele. Keskuse eesmärgiks on parendada NATO, selle liikmesriikide ja partnerite suutlikkust, koostööd ja teabevahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles