Galerii: kaitseväelased patrullisid koos prantslastega Banguis

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti ja Prantsusmaa kaitseväelased sooritasid eile Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis ühispatrulli, et tutvuda alaga, kuhu eestlased hakkavad patrulle tegema.

Eestlaste rühmaülema kapten Tanel Rattiste sõnul polnud eestlased enne eilset seal alal varem käinud. «Eesmärk oligi tutvuda uue alaga. Edaspidi hakkame ka sealkandis patrullima,» ütles kapten Rattiste. See oli teine eestlaste ja prantslaste ühispatrull.

Eesti üksuse ülesanne Kesk-Aafrika Vabariigis on läbi viia julgestus- ja toetusoperatsioone, tehes patrulle oma vastutusalal Euroopa Liidu missiooni EUFOR baasi läheduses, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks. Eesti kaitseväe Kesk-Aafrika Vabariigi ligi 50 liikmelisest kontingendist moodustab enamiku rühmasuurune üksus.

Lisaks jalaväelastele teenivad Kesk-Aafrika Vabariigis ka logistikud ja staabiohvitserid. Eestlaste operatsioon Kesk-Aafrikas kestab augusti lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles