Vaata, mida peavad Eesti elanikud liikluses kõige ohtlikumaks

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) tellitud uuringu järgi peavad Eesti elanikud kõige ohtlikumaks punase tulega valgusfoori alt autoga läbi sõitmist.

Kõige vähem ohtlikuks peetakse mootorsõidukite puhul sõidukiiruse ületamist maanteel kuni 20 km tunnis. Nii punase tule alt läbisõitmist kui kiiruseületamist peavad naised ohtlikumaks kui mehed.

Kõiki väljatoodud ohtlikke olukordi peavad ohtlikumaks muust rahvusest ning autoga mitte liikuvad Eesti elanikud.

PPA juhtivkorrakaitseametniku Veiko Kommusaare sõnul ei ole igapäevases liiklussituatsioonis harv nähtus, kui sõidukijuht viimasel momendil üritab sõita punase tule alt läbi.

Kommusaar ütles, et oht teisele liiklejale on selles, et juht ei tea, kas teine liikleja samuti tema rikkumisega arvestab või mitte.

TNS Emori poolt teostatud «Riskikäitumise teadlikkuse uuring» viidi läbi kolmes vanusegrupis: täiskasvanute  (18-74-aastased Eesti alalised elanikud), õpilaste (4., 6., 8., ja 12. klassides õppijad) ning õpetajate (4., 6., 8., ja 12. klasside klassijuhatajad) seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles