Saksamaa toob septembris Ämarisse neli hävitajat

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Luftwaffele kuuluv Eurofighter Typhoon.
Saksa Luftwaffele kuuluv Eurofighter Typhoon. Foto: SCANPIX

Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen lubas täna Brüsselis kohtumisel kaitseminister Sven Mikseriga, et Saksamaa toob 1. septembrist neli hävitajat Ämarisse.

Saksamaa Luftwaffe relvastuses on hävitajad Eurofighter Typhoon. Kuni augusti lõpuni paiknevad Ämari lennubaasis Taani neli hävitajat F-16, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«NATO liitlase Saksamaa panustamine Eesti, Läti ja Leedu õhuturbesse ning hävitajate saatmine Ämari lennubaasi on tervitatav ja samas loomulik, sest Eestit ja Saksamaad seob pikaajaline sõjaline koostöö,» ütles kaitseminister Sven Mikser pärast kohtumist Saksa kolleegiga.

NATO kaitseministrit kohtumise raames toimunud Sven Mikseri ja Ursula von der Leyeni kohtumisel oli kõne all olukord Ukrainas, muutunud julgeolekuolukord Euroopas ning NATO heidutusmeetmed Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas. Samuti rääkisid ministrid Eesti ja Saksamaa sõjalisest koostööst, pikaajaliste plaanide ettevalmistamisest ja ettevalmistusest NATO tippkohtumiseks septembris.

NATO suurendas sel aastal õhuturbe hävitajate arvu neljakordseks ning hakkas alates maikuust kasutama Eesti Õhuväe Lennubaasi Ämaris lisaks Zokniai õhuväebaasile Leedus Eesti, Läti ja Leedu teise õhuturbebaasina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles