Raidma: Tšehhi lennukid on alati oodatud meie ühist NATO õhuruumi turvama

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitaja
Hävitaja Foto: SCANPIX

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ütles täna kohtumisel Tšehhi parlamendi alamkoja riigikaitsekomisjoni delegatsiooniga, et Tšehhi lennukid alati oodatud meie ühist NATO õhuruumi turvama ning Tšehhi ohvitserid oodatud nii õppejõudude kui õppuritena meie Tartus asuvasse Balti Kaitsekolledžisse.

«Täna heisatakse Tallinnas NATO Küberkaitsekeskuses keskusega liitujate lipud. Mul on hea meel, et koos Prantsusmaa ja Suurbritanniaga heisatakse ka Tšehhi lipp, mis saab sümboliseerima meie riikide püüdlusi NATO uute ühisvõimete loomisel ning kindlustamisel,» lausus Raidma.

«Oleme olnud head liitlased kaitsekoostöös. Samas, vaadates tulevikku, on Tšehhi lennukid alati oodatud meie ühist NATO õhuruumi turvama ning Tšehhi ohvitserid oodatud nii õppejõudude kui õppuritena meie Tartus asuvasse Balti Kaitsekolledžisse» sõnas Raidma. «Meie kahepoolse parlamentaarse koostöö tihenemine on kindlasti positiivne sõnum  tulevikuprojektidele.»

Kohtumisel olid arutelu all arengud Eesti riigikaitses, riikide julgeolekualased väljakutsed ning olukord Ukrainas. Külalised tundsid huvi Eesti mereväe ülesannete vastu. Koos tõdeti vajadust regulaarseteks kahepoolseteks kohtumisteks.

Tšehhid külastasid ka Ämari lennuväebaasi ja kohtusid Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terrasega. Samuti külastavad nad NATO küberkaitsekeskust ja mereväebaasi.

Külalistega kohtus ka Riigikogu Eesti-Tšehhi parlamendirühma esimees Tõnis Kõiv.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni delegatsioon külastas Tšehhi parlamenti tänavu aprilli lõpus.

Esimest korda valvasid Eesti ja Balti õhuruumi Tšehhi hävitajad 2009. ja teist korda 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles