Kruuse: Euroopa Komisjoni soovitusi kindlasti analüüsitakse

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tervise- ja tööminister Urmas Kruuse sõnul kavatseb sotsiaalministeerium kindlasti analüüsida Euroopa Komisjoni poolt tehtud ettepanekuid, aga neid ei saa enne kasutada, kui Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Ülemkogu on soovitused heaks kiitnud.

«Euroopa Komisjoni üheks soovituseks on suunata jõupingutused tööturust kõige rohkem eemaldunud inimestele, tagades töövõime reformi õigeaegne vastuvõtmine ja rakendamine. Möödunud neljapäeval kiitis vabariigi valitsus töövõimereformi heaks, mille eesmärk on just aidata vähenenud töövõimega inimestel paremini toime tulla ja leida sobivat tööd, pakkudes vajalikke tööturuteenuseid ning abivahendeid,» ütles Kruuse pressiesindaja vahendusel.

Ta lisas, et eraldi soodustused ja nõustamine on plaanitud tööandjatele, kes võtavad tööle vähenenud töövõimega töötajaid.

«Kuna komisjoni soovitused on üsna värsked, siis kindlasti neid analüüsitakse ning arutatakse erinevates komiteedes. Enne kui komisjoni soovitusi saab ametlikult kasutada, peab Euroopa Liidu Nõukogu ja Euroopa Ülemkogu soovitused ka heaks kiitma. Kohtumised toimuvad juunikuus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles