Angela Merkel ei aidanud sõpra saates «Kes tahab saada miljonäriks?»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksamaa telekanalis eetris olnud saates «Kes tahab saada miljonäriks?» osales kantsler Angela Merkeli sõber ja parteikaaslane Wolfgang Bosbach.

Bosbach helistas saate ajal Merkelile, et naine teda aitaks ühe kommunistliku Ida-Saksamaad puudutava küsimusega, kuid Merkel ei teinud seda, edastab BBC.

Merkel ei olnud sel ajal oma mobiiltelefonilt tabatav.

Teada on, et Merkel on pärit Ida-Saksamaalt ning küsimus puudutas Ida-Saksamaa pesumasinat.

Merkeli konservatiivsesse kristlike demokraatide parteisse kuuluvalt Bosbachilt küsiti, mille poolest on Ida-Saksamaa WM66 pesumasin legendaarne.

Õige vastus oleks olnud, et paljud selle pesumasina omanikud kasutasid seda ka puuviljade pehmendamiseks ja kuivatamiseks.

Kui saatejuht küsis Bosbachilt, kas ta tahab kellelegi helistada ja abi saada, vastas poliitik, et Angela Merkelile, sest «ta on alati rõõmus mind nähes ja mu häält kuuldes».

Õige vastuse korral oleks poliitik võitnud 500 000 eurot. Kuna ta ei teadnud õiget vastust, siis lahkus ta saatest 125 000 euroga.

Pärast saadet sai Bosbach Merkelilt sõnumi: «Ükskõik, mis vastus see ka oli, südamlikud õnnitlused sulle. AM».

Bosbach on olnud Saksamaa parlamendisaadik 20 aastat ning sisepoliitika ja õigusteaduse ekspert.

Saade «Kes tahab saada miljonärks?» oli eetris Saksamaa kommertskanalil RTL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles