Rootsi politseinikud lasid maha neid ähvardanud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinike argipäev Helsingborgis.
Rootsi politseinike argipäev Helsingborgis. Foto: SCANPIX

Rootsi politseinike relva käsitsemine põhjustab taas kõneainet, kuna eile varahommikul tulistasid korravalvurid Göteborgi lähistel Alaforsis surnuks ühe mehe.

Juhtum sai alguse väljakutsest, kus teavitati tulistamisest. Sündmuskohale saabunud patrull märkas kahte relvastatud meest. Pärast hoiatuslaske tulistasid politseinikud 41-aastast meest, kes suri sündmuspaigal.

Tegemist oli juba seitsmenda Rootsi politseinike ohvriga viimase 1,5 aasta jooksul. «Midagi siin ei klapi. Tõenäosus, et tegemist on juhusega, on väike,» nentis kriminoloogiaprofessor Jerzy Samecki ajalehele Aftonbladet.

Rootsis on politseinike relvakäsitsemisest põhjustatud hukkumised haruldased. Pikemat perioodi vaadates on taolisi juhtumeid üks intsident aastas või kahe aasta peale.

Aastal 2013 suurenes aga taoliste juhtumite arv Rootsis järsult. Mullu sai politseinike püssikuulide tõttu surma neli inimest, tänavu on taolisi intsidente olnud juba kolm.

Professor Sarnecki nõuab politseijuhtidelt üksikasjaliku uuringu läbiviimist, et teha kindlaks traagilise lõpuga tulistamisjuhtumite sagenemise põhjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles