Viit üksikkandidaati ähvardab pea 1000-eurone sunniraha

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon tegi eile juba teise sunniraha hoiatuse viiele sügisestel kohalikel valimistel osalenud üksikkandidaadile, kes pole siiani esitanud valimiskampaania aruannet.

Sunniraha hoiatuse said valimistel kandideerinud Harri Kirt, Ilmar Ibragimov, Lembit Langell, Meelis Kaldalu ja Veiko Rämmel.

Kõigile neile tegi komisjon eelmise aasta lõpus aruande esitamiseks ettekirjutuse, mida ükski neist aga ei täitnud. Sellele järgnes jaanuari keskel esimene, 320 euro suuruse sunniraha hoiatus. Kuna aruandeid pole ikkagi esitatud, otsustas rahastamise järelevalve komisjon sunniraha määra kolmekordistada.

Uue hoiatuse saanud üksikkandidaatidel on kulu- ja tuluaruande esitamiseks aega 10 päeva alates dokumendi kättesaamisest, vastasel juhul tuleb neil tasuda lisaks juba 960 eurot sunniraha.

Seaduse järgi pidid kohalikel valimistel kandideerinud erakonnad, valimisliidud ja üksikkandidaadid komisjonile aruande esitama kuu aja jooksul pärast valimisi ehk hiljemalt 20. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles