Oulust leiti viie lapse surnukehad

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politseiamet

Oulu politseinikud leidsid kortermaja keldrist viie lapse surnukehad ja pidasid kahtlustatavana kinni 35-aastase naise.

Teisi inimesi kõnealuse kuritööga seotud pole, vahendas Helsingin Sanomat.

Kinni võetud naine on laste ema.

Politsei sai eile keskpäeval väljakutse majja, mille keldrist oli leitud vänget haisu levitavad kilekotid. Hooldusfirma kutsus politsei kohale, et need selgitaks välja haisu päritolu.

Sündmuskohale saabus ka Oulust pärit 35-aastane naine, kes lubas selgitada leha päritolu. Tema väitel oli kottides kolme lapse surnukehad, kelle ta sünnitas kodus 5-10 aastat tagasi.

Naine kolis kõnealusesse korterelamusse mitu kuud tagasi ja politseinike oletusel tõi ta laste surnukehasid sisaldanud kotid kaasa.

Naine peeti kinni ja prokuratuur lubas ta vahi alla võtta.

Esialgsed uuringud näitavad, et kottides olid viie lapse jäänused. Nende vanust pole veel kindlaks tehtud. Politseinike oletusel oli tegemist «peaaegu täisealiste loodete surnukehadega», mis on mitu aastat vanad.

Naine kinnitas, et sünnitas lapsed kodus ja nad kõik sündisid surnult. Surnukehad hoidis ta aga alles. Ta pole oma teole ühtegi mõistlikku põhjendust seni öelnud.

Politseieksperdid jätkavad asjaolude selgitamist tehniliste uuringutega, ka kavatsetakse kuulata üle naist ja tema lähedasi. Samal ajal viiakse läbi kohtumeditsiini uuringuid ja püütakse kindlaks teha laste vanus.

Uurimisraporti valmimine võtab aega mitu kuud.

Kuriteo uurimine toimub praegu tapmist puudutava paragrahvi alusel. Kahtlusalusel naisel kriminaalset minevikku pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles