Putin ei välistanud Porošenkoga kohtumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Smirnov Vladimir/ITAR-TASS

Venemaa president Vladimir Putin ei välistanud kolmapäeval eetrisse läinud intervjuus, et võib Prantsusmaal Normandia dessandi aastapäeval kohtuda Ukraina uue riigipea Petro Porošenkoga.

Putin vastas Prantsuse telekanali TF1 küsimusele, kas ta on valmis reedel Porošenkoga kohtuma ja kätlema, kui selle eest hoolitseks Prantsuse president François Hollande: «Ma ei kavatse kedagi eirata.»

Putin märkis oma Sotši suvilas lindistatud usutluses: «Külalisi on teisigi ja ma ei kavatse ühtegi neist eirata. Vestlen nende kõigiga.»

Porošenko kohtus teisipäeval USA presidendi Barack Obamaga, kes on kutsunud Putinit üles Ukraina presidendiga kohtuma ja Ukraina valimisi tunnustama. Obama lubas, et annab Normandias sõnumi Venemaa presidendile isiklikult edasi.

Moskva ja Kiievi pinged lõid lõkkele veebruaris-märtsis, kui Venemaa annekteeris pärast senise Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši tagandamist Krimmi poolsaare. Kiiev ja lääneriigid süüdistavad Moskvat ka Ida-Ukraina separatismi mahitamises, mida see eitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles