Teadur: ukrainlased ootavad läbirääkimisi Putini, mitte separatistidega

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistid Slavkurorti lähedal.
Separatistid Slavkurorti lähedal. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse nooremteaduri Anna Bulakhi sõnul loodavad Ida-Ukraina elanikud läbirääkimiste algust pigem Venemaaga kui omavahel sõdivate separatistidega, kellel pole keskset juhti.

Tänasel Ukraina ümarlaual Euroopa Komisjoni Tallinna esinduses rääkisid diplomaadid, asjatundjad ja analüütikud Ukraina tulevikust, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ukraina suursaadik Eestis Viktor Krõžanivski märkis, et kõik 28 Euroopa Liidu liiget on Ameerika Ühendriikide kauaaegsed ja tugevad partnerid, kellel on oma koostöö- ja toetusmeetodid.

«Me loodame, et USA arvamus maksab ka neis riikides, kus veel kaheldakse, kas Ukraina on Euroopa Liidu vääriline,» ütles Krõžanivski.

Donetskis sündinud ja Ukrainas vaatlejana käinud SA Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskusenooremteadur Anna Bulakh sõnas, et ehkki Ukrainas on levinud seisukoht, et uus president on valitud ja nüüd peaks algama läbirääkimised kas Venemaa või separatistidega, on viimastega väga keeruline suhelda, sest nad on omavahel riius - seega tuleb suhelda otse Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles