Vastuhakk võimuesindajatele viis salasigarettide õngitseja arestikambrisse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasigaretid. Foto on illustratiivne.
Salasigaretid. Foto on illustratiivne. Foto: Ida prefektuur

Vastuhakk võimuesindajatele viis kontrolltsoonis salasigarette õngitsenud mehe arestikambrisse.

27. juuni ööl vastu 28. juunit kella poole ühe paiku peeti Narva maanteepiiripunktis kinni 37-aastane mees, kes püüdis väljaspool kontrolltsooni silla piirdeaia juures õngeridvaga kontrolltsoonist üle aia tõsta kilekotti, mille sisuks 1600 deklareerimata Vene Föderatsiooni maksumärkidega sigaretti.

Sündmuskohal kahtlustatavana kinni peetud mees osutas ametiruumidesse toimetamisel võimuesindajate suhtes füüsilist vastupanu ja ähvardas ametnikke väljaspool piiripunkti füüsilise arveteõiendamisega. Kuna agressiivsel mehel puudusid ka isikut tõendavad dokumendid, siis tuli politseiametnikel kõigepealt kindlaks teha rikkuja isik, misjärel toimetati ta täiendavateks menetlustoiminguteks Narva politseijaoskonda.

Narva kriminaaltalituse juhi Andres Jaggo sõnul on avaliku võimu teostamise vastase süüteo näol tegemist väga tõsise rikkumisega.

«Ehkki antud juhtumi puhul oli kinni peetud isik kaine, on enamasti politseiametnikele vastuhakkamiste puhul tegemist kas alkoholi tarvitanud või joobes inimestega, kes ei teadvusta endale, et panevad toime rikkumise või siis ei taha seda tunnistada. Politsei soovitab inimestel mistahes olukordades jääda rahulikuks. Kui on tekkinud konflikt, siis on mõistlik see lahendada õiguslike vahenditega,» lisas Jaggo.

Juhtumiga tegelevad Ida prefektuur ning Ida maksu- ja tollikeskus.

Karistusseadustiku § 274 alusel, mis käsitleb vägivalda võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes, karistatakse rikkujat süüdimõistmise korral rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles