Erik Männik: Ukraina kriisi lõpetaks piiri sulgemine mässulistele

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse vanemteadur Erik Männik tõdes, et Ukraina kriisi on võimalik lahendada, kui ukrainlased suudavad piiri mässuliste eest sulgeda, sest kohalikud elanikud separatiste ei toeta.

Männik rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et Ukraina sõjaväe juhtimises tehti ja tehakse praegugi suuri vigu, kuid see on tunnus sellest, kuidas Ukraina relvajõude on üleval hoitud - kui vähe on neid finantseeritud ja milline on olnud kaadripoliitika, vahendas ERR uudised.

Tema sõnul on võimalik Ukraina kriis lõpetada, kui riik suudab piiri mässulistele sulgeda.

«Kui Ukraina piiri ei ole võimalik sulgeda ja sealt hakkab mässulisi muudkui tulema, siis konflikt kestab kaua. Kui aga ukrainlased suudavad ikkagi piiri sulgeda, siis on konflikt lahendatav, sest kohalik elanikkond separatiste kuigivõrd ei toeta,» rääkis ekspert ja lisas, et senine separatistide tulek on kaasa toonud kuritegevuse lokkamise, majandusliku allakäigu ja kohalike elanike kannatuste järsu kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles