Põhja-Koreas arreteeriti USA turist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koreas arreteeriti USA turist
Põhja-Koreas arreteeriti USA turist Foto: SCANPIX

Põhja-Korea meedia edastas, et seal arreteeriti möödunud kuul USA kodakondsusega turist, kuna ta levitas keelatud materjali. 

Uudistekanal KCNA teatel sisenes ameeriklane Põhja-Koreasse 29. aprillil ning ta peeti kinni mais, kui ta hakkas riigist lahkuma, edastab BBC.

Jaapani uudisteagnetuuri Kyodo andmetel võeti USA turist kinni, kuna ta jättis kaasas olnud piibli hotelli.

Kui nüüdne arreteerimine kinnitust leiab, siis hoiab Põhja-Korea kinni kolme USA kodanikku.

Korea juurtega USA päritolu misjonär Kenneth Bae arreteeriti Põhja-Koreas 2012. aasta novembris. Ta anti kohtu alla ning mõisteti 15 aastaks sunnitööle. Põhja-Korea võimud süüdistasid teda riigipöördekatses.

Selle aasta aprillis teatas KCNA, et 10. aprillil võeti kinni ameeriklane Matthew Todd Miller. Mees olevat oma turistiviisa puruks rebinud ning teatanud, et saabus Korea Rahvademokraatlikusse Vabariiki asüüli taotlemise eesmärgil.

Põhja-Korea kasutab arreteeritud ameeriklasi diplomaatilistes läbirääkimistes etturitena.

Minevikus on mitmed USA võimukandjad, kaasa arvatud kunagine president Bill Clinton külastanud Põhja-Koread ning nõudnud USA kodanike vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles