Narva jõe ääres taasavatakse Riigiküla lahingu mälestusmärk

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Narva jõe ääres taasavatakse laupäeval Riigiküla lahingu ja lahingus sõdinud Vabadussõja-aegse 1. jalaväepolgu taastatud mälestusmärk, mille Nõukogude okupatsioonivõim 1941. aastal purustas.

1919. aasta veebruaris Narva jõe ääres toimunud Riigiküla lahingu mälestamiseks rajati algne mälestusmärk 1935. aastal ning purustati 1941. aastal Nõukogude okupatsioonivõimude poolt. Homme avatav monument asub selle algses asukohas ja on taastatud algsel kujul, teatas kaitseministeerium.

Riigiküla lahingu mälestusmärgi taastamise eestvedajad olid MTÜ Muuseumi Sõprade Klubi ning ettevõtja Aivo Raud, kellele kuulub monumendi maa-ala ning kes toetas taastamist ka rahaliselt.

Homme toimuval monumendi avamisel kõnelevad kaitseministeeriumi asekantsler Ingvar Pärnamäe, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, Ida-Viru maavanem Andres Noormägi ning kolonelleitnant Aron Kalmus, kes juhib 1. jalaväepolgu järjepidevuse kandjaks olevat Eesti Kaitseväe 1. jalaväebrigaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles