Eesti toetab 30 000 euroga Ukraina maksukuritegude uurimist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Stanislav Moshkov

Välisministeerium toetab Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) Ukraina maksukuritegude uurimise projekti 30 000 euroga.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on projekti eesmärk tõsta Ukraina prokuröride ja uurijate võimekust keerukate maksualaste kuritegude uurimisel. «Finantskuriteod on üheks majanduse arengu suurimaks globaalseks komistuskiviks, eelkõige nende keerukuse ja riigipiire ületava iseloomu tõttu,» märkis Paet ning lisas, et OECD koostöö Ukrainaga maksukuritegude uurimise raames on kestnud juba mõnda aega. 

Esimene neljanädalane koolitustsükkel toimus 2013. aastal, 2014. aasta aprillis toimunud koolitusel ukrainlased rahapuudusel ei osalenud. «Eesti toetus võimaldab Ukraina ametnikel osaleda koolitustel 2015. aastal ning korraldada vajalikke üritusi,» lausus Paet.  

Maksukuritegude uurimine on üks viiest tegevuskava eelnõust, mis valmis OECD sekretariaadi koostöös Ukraina ministeeriumidega. «Lisaks maksukuritegude uurimisele on suur rõhk korruptsioonivastasel võitlusel, riigihangete korraldamisel, valitsemise läbipaistvuse suurendamisel, riigiettevõtete tegevuse korraldamisel ja üldisel institutsioonide tugevdamisel,» ütles Eesti välisminister.

Siiani on programmi toetanud vabatahtlike annetustega Saksamaa, Holland ja Norra. Koolitajaid on rahastanud ka Austria, Kanada, Itaalia ja Ameerika Ühendriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles