Twitteri-vihjetega niisama raha jagav saladuslik USA miljonär võib olla paljastunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Buzi.
Jason Buzi. Foto: linkedin.com

Twitteris nime taha HiddenCash peitunud saladuslik miljonär, kes on inimestele leidmiseks erinevatesse kohtadesse rahahunnikuid jätnud, on väidetavalt identifitseeritud Jason Buzi nimelise isikuna.

Mõne nädala eest hakkasid San Franciscost tulema uudised, et keegi on kogu linna raha peitnud ning annab nende asukohtadest teada Twitteris. Rahaleiuvõimalus laienes peagi teistessegi USA linnadesse – San Josesse, Californiasse, Los Angelesse ning isegi New Yorki.

Mees sõnas uudistekanalile KTVU antud anonüümses intervjuus, et teeb head lihtsalt sotsiaalse eksperimendina ning tema sooviks on inimestele midagi lihtsalt tagasi anda. Raha paigutamisel eri kohtadesse abistab teda ka üks sõber.

Muud heategijast aga teada ei olnud peale fakti, et ta teenis oma miljonid kinnisvaraäris.

Telesaade Inside Edition tegijad on aga veendunud, et nemad on suutnud saladusele jälile saada. Täna eetrisse minevas teleklipis on näha, kuidas saatejuht Jim Moret räägib telefonitsi isikuga, kes väidab end olevat rahapakkide taga. Küsimusele, kas ta nimi on Buzi, vastas mees aga eitavalt. Saate tegijad võrdlesid aga tema ja Jason Buzi häält ning nende hinnangul kõlavad need küll samamoodi.

Business Insider jääb küll veidi kahtlevale seisukohale, kuid möönab, et Buzi kasuks rääkivaid kaudseid tõeneid on veelgi. Näiteks pani mees käima Youtube’ile sarnaneva videosaidi CashTomato, kus võis iga nädal raha võita. Lisaks said raha ka need inimesed, kes lihtsalt end lehe kasutajaks registreerisid. Veel peitis mees üle kogu San Francisco ja New Yorgi tomateid, mida nende leidjad said raha vastu vahetada. Viimane aktsioon tõi aga kaasa palju tülinat ning ajas inimesi riidu ning tuli seetõttu lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles