Putin: Ukraina peab lõpetama sõjalised «karistusoperatsioonid»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin ütles reedel, et ta tervitab Ukraina valitud presidendi Petro Porošenko plaane lõpetada vägivald Ukrainas.

Samas peab Ukraina lõpetama sõjalise «karistusoperatsiooni» riigi kaguosas ning kui Kiiev sõlmib Euroopa Liiduga assotsiatsioonileppe, vastab Venemaa oma majanduse kaitsmiseks vajalike meetmetega, ütles Putin.

Vene president märkis pärast kohtumist siiski, et Porošenkol «on kriisile õige lähenemine».

«Kokkuvõttes paistis mulle, et tal on kriisile õige lähenemine. Ukraina peab nüüd näitama head tahet ja lõpetama karistusoperatsioonid,» sõnas Putin.

Ida-Ukrainas on kõneluste alustamiseks koheselt tarvis vaherahu kehtestada, lisas ta.

Riigipea kinnitas ühtlasi, et Moskva on valmis konstruktiivseteks kõnelusteks Kiievi gaasivõla üle.

Putin kohtus Porošenkoga põgusalt Normandia dessandi 70. aastapäeva ürituste raames.

Porošenko ütles ajakirjanikele, et Kiiev ootab Moskvalt Ukraina presidendivalimiste tulemuste ametlikku tunnustamist.

Putini pressiesindaja Dmitri Peskov teavitas, et Venemaa president kutsus üles nii Kiievit kui venemeelseid separatiste verevalamist ja vägivalda lõpetama.

«Putin ja Porošenko kutsusid nii Ukraina valitsusvägesid kui Ukraina föderaliseerumise toetajaid üles verevalamist ja sõjaväeoperatsioone niipea kui võimalik lõpetama,» vahendasid Vene uudisteagentuurid Peskovi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles