Paet: Ukraina uus president aitab kiirendada muutusi

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Toomas Tatar

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Ukraina rahvas teinud kindla valiku näha oma riigi presidendina Petro Porošenkot, kes täna Kiievis ametisse vannutatakse.

«Loodan, et uus president suudab ühiskonna ühtsusmeelt suurendada,» ütles välisminister Urmas Paet. «Tugeva mandaadiga president saab allkirjastada assotsiatsioonileppe ja vabakaubandusleppe tervikteksti, mis võimaldab tihendada Ukraina ja Euroopa Liidu koostööd,» lisas välisminister.

Paeti sõnul on tänane Ukraina presidendi ametisse vannutamine positiivne, kuid siiski on veel palju ees, et Ukrainas stabiilsus taastada. «Võtmetähtsusega on julgeolekuolukord, kuid tähtis on ka reformide läbiviimine, mis tugevdab õigusriiki, vähendab korruptsiooni, kindlustab turumajanduse toimimist ja annab jõudu kodanikuühiskonnale,» lisas ta.

 Paeti sõnul on Eesti valmis Ukraina reforme igakülgselt toetama.

Presidendivalimised Ukrainas toimusid 25. mail. Valimistel osales 60,29 protsenti hääleõiguslikest valijaist – see tähendab, et valimas käis üle 18 miljoni kodaniku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles