Rõivas tervitas Ukraina presidenti Petro Porošenkot

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas osales Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko pidulikul ametisse seadmise tseremoonial Kiievis
Peaminister Taavi Rõivas osales Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko pidulikul ametisse seadmise tseremoonial Kiievis Foto: Raigo Pajula/Vabariigi valitsus

Peaminister Taavi Rõivas tervitas uut Ukraina presidenti Petro Porošenkot ning soovis, et kõik tema plaanid, eeskätt Ukraina terviklikkuse taastamine, saaksid teoks.

Peaminister Taavi Rõivas osales Ukraina presidendiks valitud Petro Porošenko pidulikul ametisse seadmise tseremoonial. Peaminister Rõivas soovis Ukraina rahvalt tugeva mandaadi saanud presidendile õnne vastutusrikkas ametis.

«Soovin, et kõik teie ametisse asumise kõnes välja öeldud plaanid, eelkõige jõupingutused Ukraina terviklikkuse taastamiseks, õnnestuksid. Eesti toetab teie ja Ukraina rahva püüdlusi,» ütles Rõivas Ukraina presidenti tervitades.

Ukraina presidendi ametisse nimetamise tseremoonial oli kohal suur hulk kõrgeid külalisi ja nende poolt väljendatud rahvusvaheline toetus Ukrainale oli selge ja tugev.

Rõivas vestles ka Ameerika Ühendriikide asepresidendi Joe Bideni, senaator John McCaini ja Kanada peaministri Stephen Harperiga julgeolekuolukorrast. Peaminister tänas neid toetuse ja panuse eest Euroopa julgeoleku tagamisse, samuti arutati koostöövõimalusi julgeoleku suuremaks kindlustamiseks.

Täna kell 16.30 kohtub peaminister Taavi Rõivas Ukraina peaministri Arseni Jatsenjukiga. Kavas on lisaks julgeolekuküsimustele arutada ka OSCE missiooni pantvangide olukorda. Samuti on plaanis rääkida kahepoolsetest suhetest, majandusest, Eesti investeeringutest ja regionaalsetest küsimustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles