Komissar: autoroolis telefoniga rääkimine on Eestis suhteliselt levinud

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusseaduse järgi ei tohi autojuht kasutada telefoni sõidu ajal ilma käsi vabaks jätva vahendita.
Liiklusseaduse järgi ei tohi autojuht kasutada telefoni sõidu ajal ilma käsi vabaks jätva vahendita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänak kinnitas, et mobiiltelefoniga autoroolis rääkimine on nii Eestis kui ka paljudes teistes riikides paraku suhteliselt levinud.

Tänaku sõnul inimesed küll teavad, et see tegevus on keelatud ent ilmselt ei peeta juhi tähelepanu hajumisega seotud riske piisavalt tõsisteks, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Pigem kiputakse suhtuma nii, et pole minuga seni midagi juhtunud, ei juhtu ka tulevikus,» märkis Tänak.

Arvatavalt kõige enam haaravad juhid telefoni järele olukordades, kus tuleb oodata kas foori taga, ummikus või aeglases liiklusvoolus ning kus tundub, et autojuhtimine nii palju keskendumist ei nõua.

Teine tüüpolukord, kus kiputakse mobiiltelefoniga rääkima on Tänaku sõnul pikk maanteesõit, kus ühtlases tempos kulgemisel võib ekslikult tunduda, et mobiiltelefoni käeshoidmine ja vestlemine probleeme ei tekita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles