Saksa välisminister: Venemaa ja Ukraina peavad alustama otsekõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank-Walter Steinmeier.
Frank-Walter Steinmeier. Foto: SCANPIX

Ukraina kriisi aitavad lahendada Moskva ja Kiievi otsekõnelused, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier.

Steinmeieri sõnul on kriisi lahendus veel kaugel, kuid hiljutised arengud annavad selleks lootust. Konkreetselt viitas Steinmeier Vene presidendi Vladimir Putini ja tema eile ametisse vannutatud Ukraina kolleegi Petro Porošenko põgusale kohtumisele Normandia dessandi 70. aastapäeva tähistamisel Prantsusmaal.

«Kuid tõeline progress saab olla võimalik ainult Moskva ja Kiievi otseste ja sisuliste kõneluste läbi,» lisas Steinmeier intervjuus Tagesspiegelile. «See on meie sõnum, kui mina ja Radoslaw Sikorski (Poola välisminister - toim) räägime teisipäeval Peterburis Vene välisminister Sergei Lavroviga,» lisas Steinmeier.  

Saksa välisminister soovitas Ukraina võimudel oma sõjaliste operatsioonidega mitte ületada proportsionaalsuse põhimõtet. «Sõjaliste operatsioonide tulemus Ida-Ukrainas ei tohiks olla, et separatistid meelitavad ligi rohkem liikmeid,» täpsustas välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles