Leedu peaminister ei usu Venemaa rünnakut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius. Foto: SCANPIX

Leedu sotsiaaldemokraadist peaminister Algirdas Butkevičius ei usu, et Venemaa võiks Leedut rünnata, kuid tema hinnangul oleks erakond hiljutiste presidendi- ja Euroopa Parlamendi valimiste kampaanias võinud rohkem keskenduda inimeste hirmudele seesuguse rünnaku ees.

Eile sotsiaaldemokraatliku partei volikogul kõneldes märkis ta, et konkurendid kasutasid geopoliitilist situatsiooni edukalt ära.

«Meie ei võtnud geopoliitilist olukorda arvesse. Mõned rääkisid, et Leedut ähvardab Venemaa rünnak. Ma ei uskunud seda ega usu praegugi. Võin seda avameelselt öelda, sest me lugesime mõnevõrra erinevat informatsiooni – peaminister, president, parlamendi esimees ning riiklik julgeoleku- ja kaitsekomitee,» ütles Butkevičius.

Tema sõnul oli konkurentide valik ühiskonda heidutada õige samm.

«Ja teate, kui palju inimesi tegelikult ohu olemasolu uskus? Loomulikult ei ütle keegi, et sellist ohtu pole üldse olemas. Neid oli 70 protsenti. Samal ajal rääkisime mina, kaitseminister ja teised meie partei liidrid teist juttu. Ja te teate, mida valimised endast kujutavad? Valimised on osaliselt rajatud inimeste tunnetele,» sõnas sotsiaaldemokraatide liider.

25. mail toimunud europarlamendi valimistel toetas sotsiaaldemokraate 17,27 protsenti valijaist, mis andis neile kaks mandaati varasema nelja asemel.

Partei presidendikandidaat Zigmantas Balčytis sai aga lüüa ametisolevalt riigipealt Dalia Grybauskaitėlt, kogudes 40,14 protsenti häältest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles