OSCE: kadunud vaatlejatega pole ühendust saadud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine.
Ida-Ukrainas separatistide veebilehel 2014. aasta mai lõpus avaldatud pilt, millel on pantvangi võetud OSCE vaatlejad. Tõnis Asson on vasakult teine. Foto: Golos Sevastopolja

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) teatas esmaspäeval, et mai lõpus rahutus Ida-Ukrainas kaduma läinud kaheksa vaatlejaga pole ühendust saadud.

OSCE vaatlejate neljaliikmeline meeskond - Eesti, Taani, Šveitsi ja Türgi kodanik - jäi kadunuks 26. mail Donetski oblasti piiril Luganski oblastiga.

Teise neljaliikmelise vaatlejate rühma ja nende tõlgiga kadus side 29. mail Luganski oblastis Severodonetskis.

Venemeelsed alustasid aprillis Ukraina valitsuse vastu mässu, hõivates kümmekonnas linnas avalikke hooneid. Kokkupõrgetes Ukraina valitsusvägedega on hukkunud vähemalt 200 inimest.

OSCE erivaatlusmissioonil on Ukrainas ligi 280 relvastamata vaatlejat. Nende ülesanne on kohtuda kohalike ja riigivõimudega, aga ka erinevate rahvuste, usuorganisatsioonide ja vabaühenduste esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles