Ilma majata Ruhnu põhikool jääb rahapuudusel pastoraadihoonesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu põhikool
Ruhnu põhikool Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Ruhnu vald ei ole senini saanud riigilt piisavalt toetust põhikoolihoone ehitamiseks, mis tähendab, et tunnid toimuvad pastoraadihoones.

«Ega väga paljud enam ei jõua loota ja uskuda, et kusagilt need rahakraanid leitakse. Uue koolimaja ehitamine on väga kallis,» ütles BNSile Ruhnu põhikooli direktor Kristel Lauk, kelle sõnul on praegused õppimistingimused pastoraadihoones täbarad. «Maja on külm ja siia majja ei ole uue koolimaja ootuses väga palju raha pandud, sest see maja ei kuulu vallale, vaid kogudusele.»

Sügisest jätkab koolis seitse õpilast: üks õpilane astub esimesse klassi ja teine vahetab kooli. Seitsme lapse peale on koolis kuus õpetajat.

Kümme aastat tagasi andis valitsus Ruhnu vallale uue koolimaja ehituseks praeguses vääringus umbes 384 000 eurot, mis on siiani kasutamata. Selle raha eest kogu koolimaja rajada ei ole võimalik, kuid mõeldav oleks üks osa uuest majast. Senini ei ole aga otsusele jõutud, milline osa see võiks olla.

Terve koolimaja ehitamiseks oleks vaja 1,8 miljonit eurot.

«Kool on kõige tähtsam. Kui see on oluline ja toimib, siis on saarel elu,» märkis Lauk ja lisas, et sellest saab aru ka valitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles