Raplamaal hukkusid talumaja põlengus mees ja koer

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Kaarel Piibeleht

Täna öösel Raplamaal põlenud talumajas hukkus üks mees ning sai põletushaavu teine mees.

Päästjad said täna öösel kell 00.58 teate, et Kehtna vallas Hiie külas põleb elumaja kõrge leegiga ning helistaja teatel võis hoones olla ka inimesi. Päästjate saabudes oli 10x20 meetri suurune hoone leekides ning maja katus oli sisse kukkunud. Päästjad alustasid kohe kustutustöödega.

Hoonest olid omal jõul välja pääsenud majaperemees ja majas elanud naine, põletushaavu saanud peremehe viis kiirabi haiglasse. Kustutustööde käigus leidsid aga päästjad hoonest 47-aastase hukkunud mehe ja koera.

Tulekahju tagajärjel muutus hoone elamiskõlbmatuks, põlengu põhjus on selgitamisel.

Päästeamet oli paari aasta eest sellesse majapidamisse paigaldanud suitsuanduri, eelmise aasta hilissuvel käisid vabatahtlikud päästjad selles kodus külas ning vahetasid ära suitsuanduri patarei. Kohalik omavalitsus on aidanud vallaelanikke küttekollete remondiga.

Kuna inimesed hukkuvad tules just oma kodus, suurendab päästeamet sel aastal oluliselt kodukülastuste arvu, et aidata inimestel kodus leida tuleohtlikke olukordi ning tegevusi, samuti aidatakse vajadusel vahetada tulekahjust kiirelt teavitava suitsuanduri patarei.

Sel aastal on tules hukkunud juba 28 inimest, enamikel juhtudel on tuli valla pääsenud sigaretiga magamisasemele tukkuma jäämisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles