Putini nõunik: Ukraina armee tugevnemine tuleks peatada sõjalise löögiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vene ründelennukid Suhhoi SU-34 näitavad oskusi Punase väljaku kohal Moskvas.
vene ründelennukid Suhhoi SU-34 näitavad oskusi Punase väljaku kohal Moskvas. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini nõunik Sergei Glazjov ütles tänasel ümarlaual Moskvas, et Venemaa peaks andma Ukraina armeele sõjalise löögi, et see ei tugevneks.

Glazjov meenutas Suurbritannia kunagise peaministri Winston Churchilli sõnu. Valitsusjuht rääkis nimelt 1938. aasta 30. septembril sõlmitud Müncheni kokkuleppe kohta, et Suurbritannial oli valida sõja ja häbi vahel. Britid valisid häbi ja said ka sõja.

«See on kaasaegne sõda. See ei tähenda, et me peame tankidega sõitma Kiievisse, kuid vähemalt selleks,et lõpetada ära genotsiid elanikkonna suhtes, on meil õigus,» rääkis Glazjov.

«Selleks on piisav, kui suletakse õhuruum ja kasutatakse surve avaldamiseks samasugust mehhanismi, nagu tegid ameeriklased Liibüas, kus nad aluses sulgesid õhuruumi ja pärast tulistasid õhust soomukeid, suurtükke, lennukeid ja tegid nii selle režiimi, millega nad võitlesid, võitlusvõimetuks.»

«Meil on veel võimalus seda teha, poole aasta pärast niisugust võimalust enam ei tule,» rõhutas ta.

Glazjovi väitel võtsid Ukraina võimud kursi militariseerimisele ja elanike mobiliseerimiseks Venemaa vastu. «Vaadake dünaamikat – kui detsembris oli Kiievis 2000 natsi, veebruaris 20 000 ja mais juba 50 000 koos sõjaväelastega. Suvel keskel saab neid olema 100 000, septembris 200 000 ja aasta lõpuks panevad nad püsside alla 500 000 inimest.»

«Me saame võimsaima sõjamasina, mis on suunatud meie vastu, kuhu on sisse pikitud natsid, kes on ideoloogiliselt Venemaa vastu… Kogu selle tegevuse lõplikuks eesmärgiks on sõda Venemaaga. Me ei saa Donbassi kaotades rahu säilitada, sest järgmine eesmärk, millest räägitakse, on Krimm,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles