Noori orienteerujaid püssilaskudega hirmutanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahipüss. Foto on illustratiivne.
Jahipüss. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus mõistis teisipäeval tingimisi vangistuse mehele, kes süüdistuse järgi hirmutas mullu kevadel Harjumaal noori orienteerujaid püssilaskudega.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt leidis 58-aastane Heino 2012. aastal metsast jahipüssi koos padrunitega, kuid ei teatanud oma avastusest politseile ja ei andnud relva üle, vaid jättis selle endale. Lisaks hankis Heino suitsuta ja suitsuga püssirohtu, kuigi tal polnud relvaluba ega õigust omada lõhkeainet.

Mullu 3. mai õhtul tulistas Heino oma talu õuel Nissi vallas korduvalt püssist, hirmutades sellega mitut orienteerumisvõistlusel osalenud noort, kes arvasid, et tulistatakse nende suunas. Heino ise väitis, et tal tuli lihtsalt tuju püssi lasta ja noori orienteerujaid ta ei mäleta, samas noorte sõnul oli Heino nende peale karjunud ja neid minema ajanud.

Kohtueelse uurimise lõppedes sai Heino süüdistuse avaliku korra raskes rikkumises ning tulirelva, laskemoona ja lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises. Teisipäeval määras kohus varem karistamata Heinole kokkuleppemenetluses seitsmekuulise tingimisi vangistuse. Vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kolme-aastase katseaja jooksul toime uut kuritegu. Sundraha ja menetluskuludena peab Heino riigile tasuma ligi 1300 eurot. Tulirelva, laskemoona ja lõhkeaine otsustas kohus konfiskeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles