Kannatanu nõuab surmasõitjale vangistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Laiksoo.
Joosep Laiksoo. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Eelmise aasta 8. detsembril Mäo lähedal aset leidnud liiklusavariis mõlemad vanemad kaotanud Hillar Koitla nõuab õnnetuse põhjustanud Joosep Laiksoole pooleaastast reaalset vangistust.

Koitla sõnul pidas nende pere 17-aastasele Laiksoole Pärnu maakohtu Paide kohtumajas 31. juulil määratud tingimisi vangistust liiga leebeks.


«Koitla soov on, et kohus karistaks Laiksood kuueaastase vabadusekaotusega, millest tuleks kolmandik maha võtta. Laiksoo karistus oleks nelja-aastane vabadusekaotus, millest kuus kuud peaks ta kohe ära kandma,» selgitas Tallinna haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Jaanika Topkin.


Ülejäänud kolm ja pool aastat palub Koitla määrata Laiksoole tingimisi kolmeaastase katseajaga. Ka soovitab ta jätta noormehe kolmeks aastaks jalameheks ja mõista talt välja Koitla esindaja menetlemiskulud enam kui 14 000 krooni.


Millal Koitla kaebus Tallinna ringkonnakohtus arutusele tuleb, ei osanud Topkin öelda, sest asja menetlema määratud ringkonnakohtu esimees Igor Amann on veel puhkusel.


Laiksoo anti kohtu alla süüdistatuna karistusseadustiku paragrahvi 422 lõike 2 alusel, mille järgi oleks saanud teda karistada 3–12-aastase vangistusega.

Kuna kohus leidis, et Laiksoo pani kuritöö toime ettevaatamatusest, mõisteti ta süüdi karistusseadustiku paragrahvi 423 lõike 2 alusel, mis näeb ette ühe- kuni viieaastase vangistuse.
Laiksoo põhjustatud liiklusõnnetuses sai surma kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles