Venemaa riiguduuma tahab tagasi talveaega ja kümnendat ajavööndit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa praegused ajavööndid.
Venemaa praegused ajavööndid. Foto: Wikipedia.org

Vene riigiduuma võttis täna vastu seaduse, mis seab riigis senise üheksa asemel sisse kümme ajavööndit ning taastab talveajale ülemineku.

Uue korra järgi lisanduks kümnendana Moskva ja Jekaterinburgi ajavööndite vahele Permi tsoon, kuhu kuuluvad Komi vabariik, Permi krai ja Baškortostani vabariik ning Orenburgi piirkond, kirjutab RIA Novosti.

Talveaja taastamise poolt oli 436 duumasaadikut, erapooletuks jäi vaid üks. Juhul kui president Vladimir Putin seaduse heaks kiidab, hakkab see kehtima käesoelva aasta 26. oktoobril kell 10.00 Greenwitchi aja järgi.

Venemaa läks 2010. aasta kevadel toonase presidendi Dmitri Medvedevi algatusel püsivalt üle suveajale ja kaotas kaks ajavööndit – enne seda oli neid kokku 11.

NSVL võttis suveaja kasutusele 1981. aastal eesmärgiga säästa energiat. 2011. aasta muudatuse põhjuste hulgas tõi Medvedev välja lootuse, et riigi väiksem ajaline killustatus võimaldab lahendada mitmeid transpord ja side küsimusi ning tugevdada riigi positsiooni üleilmse infrastruktuuriahela lülina. Mitmel pool toi see aga kaasa geograafilise aja ja kasutusel oleva ajavööndi kellaaja erinevuse.

Toona korraldati Samaras isegi protestimeeleavaldusi, sest harjumuspärasest tund aega varem loojuv päike tekitas kohalikes hirme, et suurenevad nii elektriarved kui kuritegevus.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles