Venemaa saadab Ukraina separatistidele abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov (paremal) ja OSCE peasekretär Lamberto Zannier Moskvas.
Vene välisminister Sergei Lavrov (paremal) ja OSCE peasekretär Lamberto Zannier Moskvas. Foto: SCANPIX

Venemaa saadab Ida-Ukrainas separatistide kontrollitavatesse linnadesse humanitaarabi, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov täna.

«Mai lõpus pöördusime [Ukraina] võimude poole ametliku palvega saada luba sellise abi saatmiseks,» ütles Lavrov täna Moskvas toimunud kohtumisel Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni peasekretäri Lamberto Zannieriga.

«Saime eitava vastuse ametliku teatega, mistõttu pakume abi olemasolevate vahendite kaudu, kasutades mässuliste toetust, kes muretsevad, kuidas nende naised, lapsed, isad ja emad nende raskustega hakkama saavad,» lisas Lavrov.

Uudisteagentuuri AFP teatel on tegu esimese korraga, kui Moskva on sõnaselgelt avalikult tunnistanud sidemeid separatistidega.

Eile teatas Ukraina president Petro Porošenko, et Ida-Ukrainas luuakse humanitaarkoridorid, mille kaudu saaksid tsiviilisikud riigi idaosast lahkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles